Noutăți de la Skoda, Toyota și Kia la Salonul Auto de la Sofia 2019

Segmentul modelelor de masă de mașini se bucură în mod tradițional de un mare interes în țara noastră. Fără îndoială, această atenție a publicului va fi sporită în special în cadrul „Salonului Auto Sofia 2019”, care va avea loc în perioada 12-20 octombrie la „Inter Expo Center”.

Vom dezvălui parțial ce trei mărci care sunt deosebit de populare pe piața bulgară vor prezenta la expoziție — cehii de la Skoda, japonezii de la Toyota și coreenii de la Kia.

Skoda invadează primele două segmente cu modelele Scala și Kamiq

Marca cehă Skoda are motive pentru o dublă doză de optimism, deoarece va prezenta două modele complet noi la Salonul Auto de la Sofia 2019, care se deschide în octombrie.

Vedeta expoziției va fi, fără îndoială, noua Skoda Scala, care este o altă dezvoltare de succes a cehilor și înlocuiește bugetul Rapid (http://www.skodabook.ru/ro/Rapid). Mașina este construită pe platforma modulară MQB-A0 pe care se bazează Volkswagen Polo, dar oferă confortul și spațiul tipic unei clase de golf.

O altă premieră interesantă la standul Skoda va fi noul crossover compact Kamiq, care este poziționat sub frații săi mai mari Karoq și Kodiaq. Noul crossover urban este o mașină compactă elegantă și de înaltă calitate, concepută special pentru cumpărătorii europeni pretențioși. La fel ca verii săi tehnologici, Volkswagen T-Cross și SEAT Arona, modelul are garda la sol crescută, dar nu oferă tracțiune duală 4×4 și va fi doar cu tracțiune față.

La stand, vizitatorii vor putea vedea o versiune modernizată a limuzinei Superb cu caracter sportiv, iar cel mai interesant lucru este apariția versiunii off-road a Superb Combi Scout. Este conceput pentru utilizatorii care circulă adesea pe drumuri de pământ. Noul Superb Combi Scout cu sistem 4×4 este foarte practic chiar și în condiții aspre de iarnă.

Fabia modernizată în variante hatchback și break, Octavia și Octavia Combi Scout, precum și cele două crossover-uri de succes Karoq și Kodiaq vor fi, desigur, disponibile, cu Kodiaq prezentat în cea mai sportivă versiune RS cu un 2.0 litri de 240 CP turbodiesel.

Multe inovații cheie de la Toyota

Showroom-ul Toyota va prezenta întreaga gamă de modele a mărcii. Vedetele vor fi noile generații de RAV4, Corolla, Camry, versiuni actualizate ale atractivului crossover C-HR și Prius ecologic, precum și binecunoscutele Aygo, Yaris și Land Cruiser.

Noua generație de cel mai bine vândut Corolla va stârni un mare interes. Modelul se bazează pe platforma modulară Toyota New Global Architecture (TNGA) GA-C, care oferă modelului o poziție largă, joasă, pentru un design mai dinamic și, prin urmare, un comportament rutier superior și o siguranță mai mare. Noua familie de modele Corolla include un hatchback sportiv și compact, elegant și versatil Touring Sports și un sedan mai rafinat și mai prestigios.

Ca urmare a angajamentului de lungă durată al mărcii față de tehnologia plug-in hybrid, hatchback-ul și Touring Sports sunt primele modele care oferă două tipuri de propulsoare hibride plug-in — un motor avansat de 1,8 litri, 122 CP. și un motor complet nou de doi litri cu 180 CP. Acesta marchează debutul unei strategii hibride duble la Toyota. Noul Corolla are un singur motor convențional: un turbo-benzină de 1,2 litri cu 114 CP. în caroserii hatchback și Touring Sports și un 1.6 litri cu 132 CP. într-un sedan. Modelul se mândrește, de asemenea, cu o suită de tehnologii Toyota Safety Sense cu caracteristici îmbunătățite ca standard pentru întreaga gamă.

Toyota are o prezență puternică în segmentul D/E al sedanurilor mari, dar în ultimii 15 ani au lipsit de pe piețele exigente din Europa de Vest.

Spre bucuria noastră, Camry Hybrid se întoarce acum pe Vechiul Continent — o ofertă unică pentru clienți cu un sistem hibrid puternic de auto-încărcare, confort pe drum și sofisticare. Interesul tot mai mare pentru vehiculele hibride deschide calea pentru o relansare a lui Camry (http://www.toyotaman.ru/ro/Camry). Cu toate acestea, cu vânzări anuale de peste 700.000 de unități, Camry rămâne cel mai bine vândut sedan din lume în segmentul său. Motorul Hybrid Dynamic Force de 2,5 litri combină consumul redus de combustibil, emisiile scăzute și funcționarea silențioasă cu mai multă putere și un răspuns mai rapid. Cu o putere de 218 CP. Camry Hybrid produce emisii de CO2 de doar 98 g/km (WLTP: 119 g/km) și atinge un consum mixt de combustibil de doar 4,3 l/100 km.

KIA pariază pe noul XCeed și pe electricitate la Salonul Auto de la Sofia 2019

Producătorul coreean KIA își va prezenta noul crossover XCeed la Salonul Auto de la Sofia 2019. Modelul compact este una dintre cele mai recente completări la gama producătorului, iar împreună cu acesta vor fi prezentate două vehicule electrice — deja familiarul e-Niro și noul e-Suflet.

Principala diferență dintre XCeed și noua generație a Ceed (http://www.kimanual.ru/ro/Ceed) standard este garda la sol, care ajunge cu 184 mm — 42 mm mai mult decât Ceed. În general, cel mai nou membru al familiei de modele este mai lung, mai lat și mai înalt decât modelul standard. Ampatamentul rămâne același.

Scaunele șoferului și pasagerului din cabină sunt cu 42 mm mai mari, volumul portbagajului este de 426 de litri, iar cu scaunele din spate rabatate, se ajunge la 1378 de litri. Modelul a primit noi amortizoare cu opritoare hidraulice de deplasare, precum și noi arcuri față și spate, care sunt mai moi cu 7%, respectiv 4%. KIA XCeed este disponibil cu motoare turbo pe benzină de la 1,0 la 1,6 litri, care dezvoltă, respectiv, de la 120 la 204 CP. Vor exista și versiuni cu motor diesel de 1,6 litri cu 115 sau 136 CP. Cea mai slabă unitate pe benzină este combinată doar cu o transmisie manuală cu 6 trepte, în rest este planificată o automată cu 7 trepte cu două ambreiaje.

Trapa transversală are un grup de instrumente digital de 12,3 inchi, un sistem de infotainment de 10,25 inchi, control adaptiv al vitezei de croazieră, o funcție de păstrare a benzii de rulare și un sistem UVA Connect care vă permite să controlați anumiți parametri. controlat de o aplicație pentru smartphone.

O altă premieră coreeană la Sofia este noul KIA e-Soul. A fost primul model electric al companiei, iar acum vom vedea o nouă generație a acestuia. Principala schimbare în acest caz se referă la bateria, a cărei capacitate a fost mărită la 64 kWh. Acest lucru va oferi mașinii electrice o autonomie de peste 450 km, adică de 2 ori mai mult decât înainte. Puterea motorului electric este încă de 204 CP.

Compania importatoare promite o mulțime de surprize pentru fanii mărcii, precum și posibilitatea de a testa câteva modele. Standul KIA va prezenta, de asemenea, sportivul Stinger în versiunea sa cea mai puternică, cu 370 de cai putere sub capotă și tracțiune 4×4, crossover-urile Sorento și Sportage, break-ul personalizat Proceed și modelul urban compact Picanto, cu accent pe GT special.

Похожие записи